Mille

Explore on

Book Mille hos PDH Music - officielt bookingbureau

Dagdrømmer: Mille lader dig bladre i sin dagbog – en dagbog, der byder på dagdrømme

Dagdrømme, dagbøger og det danske sprog. Tre elementer, der har været en del af Milles liv, siden hun kan huske. Som bare 15-årig valgte hun at tage sine dagdrømme alvorligt, da hun flyttede hjemmefra for at jagte drømmen om musik. Med den store drøm og dagbogen i hånden vinkede hun farvel til Aarhus. I dag er Mille 17 år og klar til at sprede sine vinger og flyve afsted på sin musikalske rejse. Første step på ruten var ”to haver”, en single der udkom i september. Nu folder hun for alvor sine vinger ud og svæver over det danske musikland med sangene ”Byen Sover”, ”Læs Mig”, ”Spejlvendt” og ”Dagdrømmer”. Sidstnævnte, Dagdrømmer, er både titlen og fokustracket på EP’en, og udgør samtidig også outtrosangen i Jonas Risvigs nye ungdomsserie ”EVIGT”.

Med sine ord i dagbogen, og melodierne på klaveret og fra guitaren, tegner Mille billeder. Billeder, der viser alt fra længsel og (u)lykke ud fra et ungt menneskes perspektiv. Fokustracket på EP’en hedder ”Dagdrømmer” og er en hyldest til de håbefulde dagdrømmere:

“Jeg svæver hen, hvor verdenen er varmere, for jeg skal finde ro i mig selv. Et sted, hvor jeg er fri fra min tanker, men jeg dagdrømmer igen.”

Og det er netop den dagdrømmende-energi, som Risvig ser som et sublimt match til hans ungdomsserie-univers ”EVIGT”:

– Da jeg hørte ”Dagdrømmer” faldt brikkerne pludselig sammen til min nye serie EVIGT. Vores forfattere og jeg havde længe været på udkig efter et lydunivers, som kunne underbygge den relativt store fortælling om en masse meget forskellige unge. Milles sang fik det hele til at give mening, da den på fineste vis beskriver en fælles følelse, som alle vores karakterer og seere bag skærmen kan relatere til. Den bygger bro mellem det drømmende filmiske univers og dén virkelighed, som vi selv bevæger os i hver eneste dag, fortæller Jonas Risvig.

”Dagdrømmer” er blot et ud af fem kapitler i Milles kommende musikalske dagbog, men lige meget hvilket melodiske kapitel, det handler om, så har Mille en klar drøm om, hvad hun håber EP’en samlet set kan bidrage med på den danske musikscene.

– Jeg håber, at jeg med de her sange kan få andre til at føle, de ikke er alene. Jeg vil synge højt om det, der er svært at tale om. Men ikke kun det svære – også det skønne. Begge dele og alt derimellem er, hvad EP’en repræsenterer.

… Og Risvig er slet ikke i tvivl om, at Mille kommer til at gøre indtryk på mange med sin musik.

– Mille er et kæmpe talent, og jeg kan slet ikke vente med at arbejde sammen på et nyt projekt igen. For mig at se, er hun en direkte kilde til at forstå følelseslivet som ung, og jeg tror hun bliver en vigtig stemme for hele sin generation, lyder det fra Jonas Risvig.

Mere Mille

Musikken, Mille skrev som barn, og musikken hun skriver som ung i dag, har én ting til fælles: Den tager udgangspunkt i Milles eget liv og oplevelser. Alle historierne er noget, Mille selv har gennemlevet eller gennemlever, og når hun skriver dem – sangene – er det fordi, hun simpelthen ikke kan lade være. Mille bruger med andre ord sangskrivning som terapi. Hendes behov for at få ordene ned på papir er hendes måde at give sit hoved fred.

Mille har de seneste mange år delt sine tanker gennem melodier og tekster på sociale medier, herunder TikTok, hvor hun i skrivende stund tryllebinder næsten 20.000 mennesker med sit nærvær, sin ærlighed og sin evne til at fortælle historier direkte fra soveværelset.

4 hurtige om Mille

  • Mille har skrevet og sunget sange siden, hun var helt lille. Som 11-årige blev hun Danmarkskendt som vinderen af børnenes MGP med sangen ”Til Næste År”.
  • Mille flyttede hjemmefra som 15-årig for at jagte musiker-drømmen.
  • EP’en ”Dagdrømmer” er skrevet og produceret af Mille selv, Esben Svane (Kalaset, L.I.G.A m.m.), Robert Gillies (Bebe Rexha, Machine Gun Kelly, Charlie Puth m.m.) og Kasper Holm Larsen. Kasper har blandt andet skrevet for Calum Scott, Kylie Minogue, Selena Gomez, The Wanted m.m.
  • Fokustracket ”Dagdrømmer” udgør outroen til Jonas Risvigs serie ”EVIGT”.
Du vil downloade en .zip-fil med alt materiale

Booking

Mathias Binder

Booking Agent