Hymns from Nineveh

Explore on

Book Hymns from Nineveh hos PDH Music - officielt bookingbureau

I 2020 udsendte Hymns from Nineveh sit femte album, Sindets Asyl, hvor Petersen demonstrerede, at han er lige så begavet en sangskriver på dansk som på engelsk. Julekassen vil ligeledes byde på dansksprogede sange. Albummet, der bærer titlen Julekassen, udkom som fejring af 10 års-jubilæet for kunstnerens populære julealbum, Endurance in Christmas Time.

Denne gang er der tale om et helårsjulealbum, som skal være relevant året rundt og ikke blot findes frem sammen med julepynten én gang om året. Dette afspejler sig i den lyse tone på pladens første single. ”Stop Loss” trækker på B.S. Ingemanns salme ”Dejlig er Jorden”, der har en særlig betydning for Jonas H. Petersen, som er manden bag projektet.

– Da min morfar skulle begraves, sang vi “Dejlig er Jorden” ved graven. Det sneede. Det var så vildt og smukt, ikke mindst på grund af salmeteksten. Det har altid været stærkt for mig at tænke på, at de levende, den resterende slægt, står ved gravens rand og synger, at Jorden er dejlig, og at mennesket skal fryde sig – på trods af de åbenlyst uundgåelige tab i tilværelsen. Deraf titlen – det er ikke muligt at sætte det “Stop Loss” i tilværelsen, som man kan i aktiehandel, men man kan synge, at Jorden er dejlig og at livet er herligt – med taknemmelighed og i trods. Derfor rummer “Stop Loss” både januarsorgen og midsommerlyset og lyset juleaften; det er et komprimeret billede på selve livet, udtaler han i en pressemeddelelse.

Du vil downloade en .zip-fil med alt materiale

Booking

Jon Lynge Larsen

Booking Agent