C.V. Jørgensen

Explore on

Book C.V. Jørgensen hos PDH Music - officielt bookingbureau

I 2010 drog sangskriver-veteranen C.V. Jørgensen ud på en lang turné, der var hans første tour siden 2002 og hans første koncerter i samme periode bortset fra tre liveoptrædener i Aarhus Festuge 2009. En live optagelse fra denne tour er også den sidste udgivelse i et stort katalog. Men mon nyt er på vej?

Der er store danske sangskrivere, og der er CV Jørgensen. Han er i en klasse for sig selv, og for mange er han den allerstørste af de store. Derfor er det en sand begivenhed, at han efter en længere koncertpause har besluttet at tage ud og møde sit store og trofaste publikum igen.

Op igennem 1980’erne udgav han flere store lp’er, og både Indian Summer fra albummet med samme titel (1988) og Det si’r sig selv fra I det muntre hjørne (1990) nyder en lignende status; sidstnævnte ikke mindst for sit guddommelige første vers: ”Der er næppe noget der swinger / som Bjerringbro by night / hele hovedgaden emmer / af landmænd fit for fight”.

Siden tog CV Jørgensen et musikalsk tigerspring med albummet Sjælland (1994) og til dels Fraklip fra det fjerne (2002), hvor han søgte mod et mere frit og svævende, blåt udtryk, ikke uden påvirkning fra jazzens verden. Resultatet var vellykket og frem for alt meget personligt.

CV Jørgensen har siden da ikke udgivet nogen plader, men han arbejder konstant på nye sange, og som det meste med ham er intet givet på forhånd. Bortset fra at han nu vil ud og møde sit publikum igen ved fire koncerter i foråret 2018. Det er sikkert og vist.

Booking

Henrik Seifert

Direktør & Booker